Notícies

Maig 2019
La mestra vitrallera Anna Santolaria rep el Premi Richard D. Driehaus en la categoria de treballs en metall i vidre.
Els Premis Richard H. Driehaus de les Arts de la Construcció són uns guardons que es concedeixen a Espanya als més destacats mestres dels diferents oficis de la construcció tradicional, contribuint així a la seva preservació i continuïtat. Aquests premis busquen estimular el reconeixement a aquests mestres i promoure la seva excel·lència, destacant les seves manifestacions més belles i de més acurada execució.




















Red de Maestros de la Construcción Tradicional
El taller Can Pinyonaire passa a formar part del Directori Nacional de persones i empreses qualificades en Construcció Tradicional i la Restauració. La Xarxa Nacional de Mestres de la Construcció Tradicional, s'està duent a terme gràcies al suport de Richard H. Driehaus Charitable Lead Trust, i amb la col·laboració del Instituto de Patrimonio Cultural de España (IPCE) del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, Premi Rafael Manzano e INTBAU (International Network of Traditional Buildings and Urbanism).



Octubre 2018
Can Pinyonaire col·labora per tercer any consecutiu en el Curs de Mestratge en Construcció Tradicional, organitzat pel Projecte Greta

El col·lectiu, integrat per arquitectes, historiadors i altres persones sensibles a la necessitat de preservar el patrimoni arquitectònic de les comarques gironines, busca incidir en la sensibilització dels estaments pertinents i a la ciutadania sobre el nostre ric patrimoni aquritectònic tradicional. GRETA posa gran part dels seus esforços en la formació, àmbit en el que Anna Santolaria ha col·laborat des de 2015, oferint xerrades sobre la tecnonogia del vidre arquitectònic i la conservació de vitralls.




Setembre 2018
Can Pinyonaire organitza la visita de la Worshipful Company of Glaziers and Painters of Glass, en honor al Mestre Keith Barley

Girona reuneix a més de 70 membres del prestigiós Gremi de Vitrallers i pintors de vidre de Londres, en honor a Keith Barley, vitraller i conservador de vitrall a Barley Studios (York). El grup va ser rebut per l'alcaldessa Marta Madrenas, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, la directora del Museu d'Art, Carme Clusellas, el director de Culturània, Miquel Àngel Fumanal i l'historiador, antic alcalde de Girona i ex-conseller de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal.


Juny 2017
Trobada de Gremis als Soterranis de la Catedral

Els dies 3 i 4 de Juny, en commemoració als 600 anys de la nau gòtica, la Catedral de Girona amb el suport de Can Pinyonaire Vitralls i el projecte GRETA van organitzar una sèrie de tallers vinculats a antics oficis, entre ells: tallers de fusteria, pedra, estuc i vitralls. Les jornades es van tancar amb una xerrada del Dr. Jorge Ariza sobre geometria sagrada.




Novembre 2015
Anna Santolaria, comissaria de la exposició "Vitralls. La llum de la catedral de Girona"

Una exposició que explora l'evolució de la tècnica dels vitralls al llarg del segle XIV i que mostra fragments dels dos grans mestres vitrallers encarregats de les obertures de l'absis de la catedral: el  conegut com a Mestre del Presbiteri i el Mestre Guillem de Letumgard. Els fragments s'exposen per primera vegada juntament amb la taula de vitraller utilitzada per la realització d'alguns dels vitralls del presbiteri de la catedral de Girona.
















_


Juny 2015
Can Pinyonaire participa en el Dia del Visitant, al Museu d'Art de Girona

Anna Santolaria portarà el vitrall al museu durant la sisena edició del Dia del Visitant (md'A). El proper 4 de juliol, Can Pinyonaire es traslladarà al Museu d'Art de Girona per tal de que tots els visitants puguin entendre i conèixer d'aprop el funcionament d'aquesta tècnica. La demostració serà d'11.30 a 14h i de 17.30 a 20h a l'apartat ART I OFICI. Us hi esperem!



_

Maig 2015
Can Pinyonaire es muda per Temps de Flors 2015

Can Pinyonaire participarà en el concurs d'aparadors del seixantè aniversari de Temps de Flors Girona amb la seva instal·lació L'Herbari. El seu herbari recull un conjunt de 16 plantes mediterrànies protegides. El patrimoni vegetal d'un territori concret, que podria córrer el risc de desaparèixer.

Cadascun d’aquests espècimens ha estat pintat sobre el vidre amb grisalles i esmalts i cuit al forn seguint les tècniques tradicionals.

Aquest conjunt de vitralls ha estat especialment pensat i elaborat per la edició 2015 del concurs d’aparadors de Temps de Flors i es posarà a la venda a partir del proper 17 de maig. Si us interessés cliqueu aquí, acosteu-vos al taller o contacteu amb nosaltres per correu electrònic.




_

Octubre 2014
Jornada sobre 'El valor històric del vitrall i els seus problemes de conservació'

El proper 17 d'octubre, Can Pinyonaire Vitralls, juntament amb la col·laboració de la Fundació Abertis i el Centre Cultural de la Mercè, organitza un seguit de xerrades al voltant de les problemàtiques de la conservació de vitralls. Aquestes xerrades, en les quals participaran grans veus dins del món de la conservació de vitrall, comptarà amb servei de traducció simultània. Veure programa aquí.

Aquest seminari de caire internacional coincidirà amb la inauguració oficial de l’espai en el qual s'oferiran tallers de pintura sobre vidre. No us ho podeu perdre.



_

Juny 2014
Can Pinyonaire participa en el dia de la música VIU 21 MÚSICA 2014

Prèviament a la seva inauguració oficial i aprofitant que encara no hi ha material fràgil a l'espai, Can Pinyonaire ofereix una actuació en directe única en qual Laura Masó i Enric Teruel oferiran un repertori de música clàssica hindú. Una bona excusa per acostar-vos a conèixer l'espai.